Dakafvoeren

Dakafvoer voor plat dak

Een dakafvoer is een cruciaal aspect van elk gebouw met een plat dak. Het is de sleutel tot een effectieve hemelwaterafvoer en het voorkomen van mogelijke schade en lekkages. Hier bij zink.nl begrijpen we het belang van een goede dakafvoer en bieden we een verscheidenheid aan hoogwaardige oplossingen om aan uw behoeften te voldoen. Daarbij kunt u rekenen op een uitstekende service. Ontdek het aanbod meteen via onze webshop en vind de geschikte producten voor uw dak.

 

Wat is een dakafvoer?

Dakafvoer is het systeem om regenwater effectief af te voeren van platte daken. Het voorkomt de ophoping van water, wat schade kan veroorzaken aan uw dak en de structuur van het gebouw. Dakwaterafvoeren spelen een essentiële rol bij het kanaliseren van het water naar de juiste afvoerpunten, waardoor u het ontstaan van lekkages en waterschade voorkomt.

 

Dakwaterafvoer: verschillende opties

Elk gebouw is uniek en heeft verschillende vereisten voor de dakwaterafvoer van een plat dak. We hebben daarom diverse opties in de aanbieding om aan uw specifieke noden te voldoen. Ons assortiment waterafvoeren voor platte daken bestaat onder meer uit plakplaten, roosters en kiezelbakken. 

 

Plakplaten

Plakplaten zorgen ervoor dat het water afgevoerd kan worden van het dak. Dit kan rechtstreeks naar onderen. Deze modellen heten middenuitloop (MO) en zijn verkrijgbaar in de diameters 60, 70, 80 of 100 mm. Plakplaten die door de boei naar buiten gaan zijn rechthoekig en heten zijuitloop (UD), beschikbaar met een afmeting van 60x80 of 60x100 mm. 

 

Kiezelbakken

Een kiezelbak wordt toegepast op platte daken die uitgerust zijn met een ballastlaag van grind. De kiezelbak vormt de verbinding tussen het dak en de regenpijp. De regenpijp of hemelwaterafvoer sluit aan op de kiezelbak. Meestal bevindt een kiezelbak zich aan de dakrand. Bij omvangrijke daken wordt deze ook wel in het dakvlak zelf geplaatst. Onze kiezelbakken zijn in diverse maten verkrijgbaar. 

 

Roosters

In ons aanbod roosters vindt u boldraadroosters en bladvangers. Een rooster is onmisbaar in de dakwaterafvoer van een plat dak. Dit onderdeel zorgt ervoor dat er geen vuil zoals bladeren en takken in de regenpijp terechtkomt. Hierdoor voorkomt u verstoppingen. De roosters van zink.nl zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. 

 

Waterafvoer voor plat dak kopen bij zink.nl

Heeft u de geschikte dakafvoer gevonden voor uw plat dak bij zink.nl? Plaats dan snel en eenvoudig op bestelling via onze webshop. Wij zorgen ervoor dat uw dakafvoer binnen een mum van bij u bezorgd wordt. 

 

Contact

Voor vragen of advies kunt u contact opnemen met ons. Bij zink.nl dragen we een goede klantenservice hoog in het vaandel en staan we u graag telefonisch of per mail te woord. 

 

Bel ons: 046-2047147

Mail ons: [email protected]

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »